index

Bezienswaardigheden en Attracties

Soms is het gewoon leuker om vermaakt te worden. En u zult versteld staan wat hier in de buurt allemaal aanwezig is om naar toe te gaan. Hieronder een korte opsomming.

Wij waren zelf het meest verrast door Dierenpark de Wissel. Het is kleinschalig en is mooi aangelegd langs de Tongerense Beek. Op sommige plekken wandelt u letterlijk tussen de beesten, bijvoorbeeld kleine kangoeroes.

De grotere variant hiervan is natuurlijk de Apenheul. Alom bekend en behoeft eigenlijk geen verdere toelichting. Maar het is behoorlijk imponerend om oog in oog te staan met een mensaap. En confronterend.

Paleis 't Loo met zijn zeventiende eeuwse tuinen valt ook onder de categorie "moet je gezien hebben". Driehonderd jaar lang hebben de Oranjes hier gewoond. De vertrekken en het koetshuis zijn prachtig gerenoveerd.

Vlakbij ligt Kasteel Cannenburgh. Het huis van Maarten van Rossum. Ook dit is opengesteld voor publiek. Er zit tevens een restaurant bij, waar lunch of diner wordt geserveerd.

Zelf zijn we nog niet bij andere attracties geweest, zoals het politie- en brandweermuseum of het Folkloristisch Museum, maar het zijn allemaal mogelijkheden om uw dag door te brengen.

Voor meer informatie hierover of voor andere links kijkt u op de pagina links.


Categorieën omgeving