index

fietsen en wandelen

Het lijkt misschien alsof we ons alleen maar richten op gasten met paarden. Het tegendeel is waar. Wij richten ons graag op iedereen die een leuke vakantie op de Veluwe wil hebben.

Het is namelijk heerlijk om hier te fietsen. De natuur is prachtig en de fietspaden brengen u naar leuke dorpen en steden. Het wordt u makkelijk gemaakt door een web van fietsroutes die onderdeel zijn van het fietsroutenetwerk Veluwe. De routes lopen tussen knooppunten via mooie fietspaden, waarvan de meeste autoloos zijn. Ze worden duidelijk aangegeven door genummerde borden. Op elk knooppunt is een overzichtskaart aanwezig waarmee u uw route eventueel onderweg kunt veranderen. Zo is een route makkelijk te plannen en kan er maximaal genoten worden.

Een wandelroute kan je zelf bepalen door middel van een kaart, maar er zijn er ook een aantal vastgelegd. De bekendste routes hier zijn het Maarten van Rossum-pad en de Vaassense Beekroute. De eerste is een route die volgt waar Maarten van Rossum gewoond heeft. Hij brengt u hier langs Kasteel Cannenburgh en Paleis 't Loo. De totale lengte van de route is 315 km en loopt van Den Bosch tot aan Ommen. Informatie kunt u hierover vinden bij het Nivon. De Vaassense Beekroute loopt ook vanaf het Kasteel en brengt u langs de vele beken en sprengen die ervoor hebben gezorgd dat hier vroeger een netwerk gebouwd kon worden van molens die door het water werden aangedreven. Deze molens werden onder andere gebruikt voor de papierindustrie en later de wasserijen. Informatie hierover is te vinden bij de VVV. De VVV heeft sowieso verschillende wandelroutes hier in de buurt.

Op aanvraag kunt u via de Gazenbeekstichting een wandeling aanvragen met een verhalenverteller.
En de IVN Gelderland, met ondermeer een afdeling in Apeldoorn, organiseert maandelijks een natuurwandeling onder begeleiding.

Voor meer informatie hierover of voor andere links kijkt u op de pagina links.


Categorieën omgeving