index
Maximaal 4 maal per jaar verzenden wij een Nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Bed en Stal? Vul dan hieronder uw
e-mailadres in.Uiteraard wordt uw e-mailadres uitsluitend voor het verzenden van de nieuwsbrief gebruikt en niet aan derden verstrekt. Afmelden kan in iedere nieuwsbrief.

Voorjaarsgeluk

Juni 2011

Pipowagen / Veulen en pup / Facebook / vaste gasten / media-aandacht / concert hippique

Het is alweer te lang geleden dat we onze vorige Nieuwsbrief hebben geschreven. Daar werden we terecht door gasten van ons op gewezen. De reden voor vertraging was niet dat er zo weinig gebeurd is, eigenlijk integendeel, het is een druk en soms bewogen jaar voor ons geweest.
Maar nu het echte seizoen weer is begonnen, het voorjaar zich op verschillende manieren aan ons toont en we verwend worden met heel veel mooie dagen, is hier dan de Nieuwsbrief van juni 2011.

Het voorjaar brengt vaste gasten
We hebben een aantal vaste gasten alweer mogen begroeten die met paarden kwamen. Dat worden er elk jaar steeds meer. Zojuist zijn Harry en Anneke vertrokken die hier een week zijn geweest om lekker tot rust te komen. We hebben samen een buitenrit gemaakt, gebarbequed en na zo'n week is het alsof je je eigen familie staat uit te zwaaien.
We hebben een mooie avond met goede gesprekken gehad toen we voor Els en Gert hebben gekookt die elke keer in het voorjaar proberen te komen. Het was een vertrouwd gezicht toen Thea en Frans hier waren dat hun Tinker ernaast in de wei stond te grazen. En Katja heeft ons tussen de buitenritten door op de hoogte gehouden van het wel en wee van Stefany en Anouk. Vorig jaar hebben die drie dames de Nederlandse driekleur tijdens het WK hier heel hoog gehouden, bij gebrek aan belangstelling van de heren des huizes.
Dit jaar krijgen we ook een prettige overdosis van de dames uit Zuid-Holland. Een gezellig stel van de Delftlandruiters. Het voorproefje hebben we al gehad met Paulien, Sophie, Coby en Monique en op 12 juni trekken we met het hele stel naar Outdoor Gelderland om "echte' ruiters te zien rijden. Dan mogen Debby, Christine, Elvera en Anneloes ook mee.

Pup en veulen
Sinds maart zijn wij de trotse eigenaren van onze tweede Friese Stabij. Ze is vernoemd naar een dochter van vrienden van ons en heet officieel Ryk Bregje Teuntje ut it Hounenhus. Roepnaam Bregje.
Haar grote voorbeeld Dieuwke die tot nu toe helemaal alleen het entertainment voor onze gasten moest verzorgen heeft haar ondertussen geadopteerd en wat fijne kneepjes van het vak geleerd.
Maar de grootste hobby van Bregje is dromerig in de wei naar ons hengstveulentje kijken: Graaf van Isendoorn. Een zoon van Oscar x Sorento x Jazz. Het eerste veulen van onze merrie Caatje en een plaatje om te zien. Goede bewegingen gecombineerd met een lief karakter. Moeders heeft gewacht tot Thomas net een dag weg was en de kust voor haar veilig leek. Menno heeft het dan ook in zijn eentje moeten doen, maar gelukkig was het een makkelijke bevalling en is Caatje een voorbeeldige moeder.
De eerste ritten op de trailer met moeder en zoon naar de hengstenhouder zijn al gemaakt en daar is Caatje geïnsemineerd voor volgend jaar. Dit keer met de hengst Kimberley, een halfbroer van Oscar uit dezelfde moeder. Het is nog even wachten voor we zeker weten of ze drachtig is. Spannend.

Media-aandacht
Op 4 juni is in de Weekendbijlage van het FD (Financieel Dagblad) een artikel over Bed en Stal en wat hier in de omgeving te doen is verschenen. Een buitenkans voor ons waar we heel blij mee zijn. Twee weken geleden was het interview hiervoor met Nicolette van de Poll en dat was een gezellige middag. Als u het terug wilt kijken dan kunt u het vinden bij de Persberichten onder het kopje Contact.
In augustus komen we op de radio, bij Radio Gelderland. Zij hebben dit seizoen het thema Zomer In Gelderland en op 18 augustus kunnen luisteraars een overnachting winnen in onze B&B. Deze luisteraars moeten dan diezelfde dag nog hun koffers pakken en hiernaartoe komen om de volgende ochtend op ons erf geïnterviewd te worden wat ze van onze plek vinden. De uitzending is 19 augustus van 7 to 9 uur 's ochtends.

Facebook
We zitten nu ook op Facebook, met elk onze eigen pagina en een voor Bed en Stal. Voor ons een nieuw fenomeen, maar we willen bij de tijd blijven. Graag horen we tips en trucs hoe we hier het beste mee om kunnen gaan en Facebook in kunnen zetten om jullie sneller te bereiken.
We nodigen iedereen dan ook hierbij uit om vrienden van ons te worden.
Menno Modderman   Thomas van 't Veld   Bed en Stal  

Pipowagen
Sinds een paar weken is onze "Pipowagen" in gebruik. Helemaal opnieuw opgebouwd door Menno en Henk is het een extra slaapruimte geworden voor bij huisje 2. Met een heerlijk bed van 1.40 x 2.00 meter is het een romantisch plekje in het bos. Maar ook o zo spannend voor de kinderen.

Concert Hippique
Eenmaal per jaar wordt dit evenement georganiseerd door Academy Bartels. Een ontmoeting van de dressuurwereld met de muziekwereld, een show en een diner. Elk jaar worden er twee goede doelen uitgezocht waar de opbrengst van de die avond gehouden loterij naar toe gaat.
In 2010 waren de artiesten Trijntje Oosterhuis en Jean François Pignon. Een van de goede doelen was Brooke Hospital for Animals. En omdat Bed en Stal die stichting steunt was een van de prijzen die gewonnen konden worden een overnachting bij ons.

Wat is er in de omgeving te doen?
In Dierenpark de Wissel zijn jonge keizertamarins, dikdiks en potoroes geboren. Ook is er een nieuwe dierensoort bij gekomen: de fenneks. Nieuwsgierig geworden? Wij wel.
Ook bij de de Apenheul zijn er veel jonge beesten geboren. En waar ons oog op viel is de mogelijkheid om een workshop te bespreken waarin je aan je managementstijl kan werken. Zo'n workshop heet: Help, mijn baas is een aap! Misschien leuk om bij de volgende vergadering op het werk te noemen.
En bij Paleis het Loo is er de hele zomer een tentoonstelling: Maxima, 10 jaar in Nederland. Daarnaast is dit jaar het dakpaviljoen op elke woensdag van de zomer geopend en heeft u de kans om de mooie tuinen rondom het paleis van bovenaf te zien.

Thee
In onze huisjes treft u thee en koffie aan, voor eigen gebruik. Omdat wij zelf vrij kiekeurig zijn welke thee we willen drinken, zijn we heel blij met de rooibosthee van Sonnigdal.
Rooibos is een heilzame plant uit Zuid-Afrika. Thee hiervan is heel puur, dorstlessend, bevat weinig tannine en geen cafeïne. Er is gekozen voor de thee van Sonnigdal omdat die biologisch is, alleen natuurlijke smaken bevat en geen kunstmatige toevoegingen heeft.
Dit jaar ligt deze thee voor u klaar in de huisjes.

Hoefsmid Net voor Kerst wordt het stadje Elburg omgebouwd naar vroegere tijden. De bewoners en figuranten lopen in kleding uit 1900, de straten en gebouwen zijn prachtig versierd, koetsjes rijden rond en de hele stad is omgetoverd in een Kerstmarkt.
Onze hoefsmid John Donck, de Hierdense smid, is daar dan ook aanwezig en beslaat op ouderwetse wijze de paarden. Met een echt kolenvuur en oud materiaal worden de ijzers zelf gesmeed en op maat gemaakt. Echt handwerk, een kunst die niet elke hoefsmid nog verstaat.
Op alle andere dagen is hij een "gewone" hoefsmid en beslaat hij ook onze paarden. Als paarden van gasten problemen hebben met hoef of ijzer dan staan John en zijn compagnon Gerrit voor u klaar. Zij zijn gespecialiseerd in alle problemen rondom de hoef.

Restaurant de Leest
Vorig jaar stond er in de Telegraaf een uitermate positief artikel over restaurant de Leest. Het ligt bij ons in het dorp Vaassen en bezit twee Michelin sterren. En het staat elk jaar hoog op de lijst van restaurants in het blad Lekker.
Het artikel is terug te lezen bij onze Persberichten onder het kopje Contact.

We zitten nu in de schaduw bij de stal de laatste regels van deze Nieuwsbrief te typen. Met uitzicht op een ruiter die zijn paard aan het trainen is in onze rijbaan. De honden liggen aan onze voeten en de vogels laten zich duidelijk horen. Wat is dit toch een zalige omgeving. We hopen u snel te mogen begroeten om u mee te laten genieten van deze plek.
Met vriendelijke groet,

Menno en Thomas.


P.s. Wil je deze nieuwsbrief voortaan per e-mail ontvangen? Meld je dan nu aan. Vul bovenin de linkerkolom op deze pagina je emailadres in.