index

Paardrijden

Natuurlijk ligt onze focus op paarden en paardrijden. En waar kunt u dit beter doen dan hier op de Veluwe? Echt waar, de ruiterpaden zijn het hele jaar te berijden en zo breed dat je makkelijk naast elkaar kunt galopperen. Kom daar maar eens om in andere delen van het land.

Bij welke tak van de paardensport de interesse nu ook ligt, samen met een paard op stap gaan is vakantie. Als er genoeg zitvlees is wordt de picknickrugzak meegenomen en blijft men de hele dag weg. Of u gaat lunchen bij een van de drie horeca-gelegenheden onderweg in Vierhouten of Epe. Deze zijn op onze website te vinden op de pagina links.

Als er na het slapen vroeg op wordt gestaan is er de kans wild te zien onderweg. En als u toch niet zonder kan, zijn er lessen op niveau te volgen bij ons op het terrein. En kunt u daarna naar buiten.

De ruiterroute is duidelijk aangegeven door middel van een knooppunten-systeem. Op www.paardenroute.nl kunt u van te voren uw gewenste route bekijken en uitprinten.

Het bekendst is natuurlijk de Veluwetrail. Deze bestaat uit een doorgaande route en een 9-tal dagtochten. De doorgaande route loopt vanuit Apeldoorn naar: Vaassen - Epe - Vierhouten - Ermelo - Garderen - Elspeet - Kootwijk - Harskamp - Otterlo - Ede - Arnhem - Loenen - Hoenderloo - Assel - Apeldoorn. De doorgaande route is plm. 160 km. lang, de dagtochten variëren in lengte van 25 tot 35 km.

En we hebben hier de Epervierdaagse. Deze wordt jaarlijks in de tweede week van juni georganiseerd. Epe staat dan geheel in het teken van de recreatieve paardensport. Voor zowel de menner als de ruiter. Er zijn vier gevarieerde routes van elk ruim 20 kilometer. Particulier stellen hun bosgebieden open voor dit evenement en er wordt nauw overlegd met de boswachterij. Daarom kom je op plaatsen die anders verboden zijn. Wij wonen hier vlak bij en zijn daarom ook een prima plek om te overnachten in alle rust.


Categorieën omgeving