index
Caatje van Isendoorn (Sorento x Jazz x Metall)
• Caatje van Isendoorn
  (Carina D)

    • Graaf van Isendoorn
    • Hertog van Isendoorn
• Evulcain (Eva)
• Winny

Fokkerij Bed en Stal

Caatje van Isendoorn

Caatje van Isendoorn heet officieel Carina D. Ze is een Sorento x Jazz x Metall-merrie en komt uit een van de beste merrielijnen van Nederland, NL-002, de Nomana-stam. Misschien wel Neerlands beste lijn.
Uit deze stam komt het huidige beste dressuurpaard van de wereld, Parzival, onder Adelinde Cornelissen. En tevens de hengsten Vivaldi en Olivi, beiden hengsten die succesvolle nakomelingen brengen. De stam kenmerkt zich door veel sport, instelling en hardheid. De paarden die ik ervan gezien heb zijn stuk voor stuk harde werkers met goede tot zeer goede bewegingen.

Zo ook onze Caatje. Een mooie zwarte merrie die in 2010 eerst haar IBOP heeft gehaald met aansluitend haar ster-predikaat. Daarna is ze in 2011 op de CK van Gelderland tot keur bevorderd. Op dit moment zetten we haar volledig in voor de fokkerij, omdat we erg in haar geloven. Ondanks dat ze nog maar drie jaar oud was, heeft ze onder het zadel laten zien dat ze looplust heeft, makkelijk kan schakelen en al een goede balans toonde. Het is van zichzelf een bloederige merrie die iets meer bergop gebouwd zou mogen zijn. Al vinden wij dat ze dat in beweging meer dan compenseert.

Zij heeft in 2011 een mooi hengstveulen van Oscar gebracht, Graaf van Isendoorn. De keuze voor Oscar was omdat we maat, formaat en nog iets meer galop aan de merrie wilden toevoegen. Ook weten we dat Oscar goede karakter doorgeeft die erg op mensen gericht zijn. We denken dat we geslaagd zijn in onze keuze. De Graaf staat nu in opfok bij familie van Norel.

In 2012 kreeg ze wederom een mooi hengstveulen, ditmaal van Kimberley. Voor Kimberley hebben we gekozen omdat we wilden kijken of we naast de maat, formaat en galop ook nog meer een bergop-tendens in de beweging konden krijgen. Ook dit experiment lijkt geslaagd, onze Hertog van Isendoorn is een mooie grote koffievos die als hij begint te lopen gaat zitten om bergop te vertrekken. Ook bij hem valt het goede attente karakter op.

Voor dit jaar, 2013, verwachten wij een veulen van Coverstory uit Caatje. Coverstory was kampioen van de Hengstenkeuring van het KWPN in Den Bosch van zijn jaargang. Een hele mooie hengst met dito bewegingen. Met ook weer een goed bewerkbaar karakter. Helaas heeft hij zich na het verrichtingsonderzoek nog niet veel kunnen laten zien doordat hij zware koliek heeft gekregen. In de hengstencompetitie van 2012/2013 loopt hij nu voor het eerst mee, na slechts 3 maanden in training te zijn. Als je dat in ogenschouw neemt dan kan je niet anders dan onder de indruk zijn van deze hengst en wat hij daar heeft laten zien.
We denken dat Coverstory naast de punten die de vorige hengsten hebben gegeven, nog een mooier exterieur kan geven en een mooie lange broekspier.


• Caatje van Isendoorn (Carina D)
    • Graaf van Isendoorn
    • Hertog van Isendoorn
• Evulcain (Eva)
• Winny